Publicat el

Nou sistema antipirateig digital als EUA


D'ençà del dilluns 25 de febrer de 2013 la majoria dels usuaris d'Internet dels Estats Units d'Amèrica estan subjectes a un nou sistema de control dels drets d'autor, el Copyright Alert System (CAS, 'Sistema d'alertes de drets d'autor'), sistema que és gestionat pel Center for Copyright Information ('Centre d'Informació de Drets d'Autor'). Segons el Centre:
Avui dia, hi ha moltes formes d'accedir a entreteniment digital i amb tantes opcions que pot no estar clar què és legal i què no ho és. El Centre d'Informació de Drets d'Autor (CCI) es va formar com una col·laboració entre la comunitat de creadors de continguts i els proveïdors de serveis d'Internet (ISP) per a educar els consumidors sobre la importància de la protecció de drets d'autor i ajudar-los a trobar millors maneres de gaudir de continguts digitals. A través d'una sèrie progressiva d'alertes anomenada Sistema d'alerta de drets d'autor, els ISP faran que els consumidors siguin conscients de la possible activitat il·legal que s'ha produït en accedir a xarxes amb contingut peer-to-peer des dels seus comptes d'Internet, els educarà sobre com poden evitar que succeeixi aquest tipus d'activitat i els proporcionarà informació sobre el nombre creixent de formes d'accedir legalment als continguts digitals.
Comcast, AT & T, Cablevision, Time Warner i Verizon són les primeres grans companyies que implantaran aquest model de control. En resum, el sistema controlarà si el compte d'usuari d'Internet accedeix a contingut  que vulnera els drets d'autor. Si es produeix aquest fet, el CAS avisarà l'usuari de tal situació i li suggerirà alternatives. Si l'usuari continua accedint a aquest contingut, aleshores el proveïdor d'Internet podrà aplicar una de les mesures següents:
  • Una reducció temporal de la velocitat d'Internet. 
  • Una rebaixa temporal en el nivell de servei d'Internet. 
  • Un redireccionament a una pàgina de destinació per un període determinat de temps, fins que l'usuari no contacti amb l'ISP o no hagi completat un programa d'educació en línia de drets d'autor.
A continuació us mostrem un vídeo promocional del CAS:


Font: The Daily Dot (20/2/2013)