Publicat el

Neix NowThisNews, un web de notícies en vídeo per a les xarxes socials


Ken Lerer, un dels confundadors del diari digital Huffington Post (ressenyat en aquest post de Beat) i en l'actualitat president de la junta directiva de BuzzFeed (un web de notícies virals d'actualitat), ha creat un nou canal de notícies anomenat NowThisNews.  Es tracta d'un web de notícies en format vídeo especialment ideat per a les xarxes socials i per al seu consum sobre dispositius mòbils. Segons explica Lerer en una entrevista a Mashable:

Tenim una oportunitat tan gran com la que va tenir la CNN fa 25 anys quan va ser capaç de crear un gran impacte en la manera com es comunicaven les notícies al consumidor i va alterar la televisió per cable. Crec que ara ha arribat el moment en què es pot impactar de manera disruptiva sobre les notícies per televisió per cable. Fa sis anys va ser el moment en què es podia impactar sobre el paper, ja fossin diaris o revises. I això és el que ha passat. Tenint en compte com es troba el vídeo en el món digital, penso que ha arribat el moment en què es fa possible impactar disruptivament sobre el vídeo no digital i la difusió.

El web, que es posarà en funcionament a mitjans d'octubre,  ha aconseguit un capital inicial de 5 milions de dòlars, que els permetrà, entre d'altres,  comptar amb els serveis de reconeguts professionals del món dels mitjans de comunicació, com ara Eason Jordan, que va ser redactor en cap de la CNN i actualment director del nou canal, Katharine Zaleski, exdirectora executiva del Washington Post i ara directora editorial, i Ed O'Keefe, exproductor executiu de ABC News Digital i ara nou editor en cap. 

Font: Mashable (10/9/2012)