Publicat el

Leqtor.com ha deixat de funcionar

La plataforma de distribució de llibres digitals Leqtor.com ha deixat de funcionar des de fa uns dies. Recordem que Leqtor va ser creada el desembre de 2009, tal i com varem informar en aquest post. Segons declaracions de Josep M.Terré, conseller delegat de 36L Books i Leqtor al diari Vilaweb (25/4/2012), l'empresa ha presentat un concurs de creditors i atribueix el tancament a la curta oferta de continguts digitals  i a la manca de visibilitat:
Quan vam néixer el 2009, pensàvem que l'oferta de continguts es desenvoluparia molt més ràpid. En canvi, avui encara és molt petita, sobre els 10.000 o 12.000 títols en català i castellà. Nosaltres no tenim el control sobre els continguts. El mercat es mou molt a poc a poc i en la indústria no hi ha unanimitat en el projecte digital. En els propers anys possiblement aquest mercat continuarà estancat i el retorn de beneficis a llarg termini és fins i tot dubtós. Per tot això, els socis no volen seguir invertint.
La indústria editorial digital està generant diversos models i propostes de negoci, algunes de les quals  encara es troben en un estadi molt incipient. D'altres no acabaran de reeixir i Leqtor n'és un exemple.

1 comentaris:

xavier ha dit...

Els responsables de leqtor.com no s'han portant amb la manera tancaren leqtor.
Que leqtor.com no treia profit i s'havia de plegar, molt bé; però de deixar penjat el seus clients que havien comprat llibres sense oferir una alternativa es ridícul

Podien haver fet com Barnes and Nobles i Border. Quan Borders ha fet fallida, havia transferit la seva base de dades i els llibres electrònics dels seus clients a Barnes Nobles (mitjançant el pagament per la deute)
BN llavors ofrirí un software que convertia el programari dels llibres electrònics que serien compatibles amb el software de BN.

Doncs, tampoc hagués sigut massa difícil per leqtor d'haver ofert a llibres.cat o la Llibreria Catalonia, etc la seva base de dades dels clients i els llibres electrònics comprats per aquests de leqtor i de configurar una política de transferit.

xavier