Publicat el

Neix eDu-library, portal de lectura de llibres electrònics acadèmics en línia

S'acaba de presentar (22/3/2011) eDU-library, portal de lectura de llibres electrònics en línia dirigit a la comunitat acadèmica i científica. Els llibres del portal són en format ePub i per accedir-hi a la lectura només cal la connexió a internet.

L’accés al portal es realitza a través de la identificació de l’adreça IP registrada i d’un nom d’usuari. Les publicacions disposen de DRM social, que incorpora el nom del comprador dins del fitxer ePUB, a més d'un identificador numèric a partir del qual es pot saber qui n'és el propietari.

El portal permet, entre d’altres funcions, subratllar, incorporar notes i marques al llibre digitalitzat o l’exportació de les notes i subratllats a un fitxer pdf, el qual es pot descarregar i possibilita al lector disposar d’una fitxa específica amb les notes de lectura. A més, facilita la recomanació de títols a les xarxes socials, permet les cerques de paraules o cites dins d’una mateixa publicació i les cerques avançades d’un fons bibliotecari o departaments universitaris, per exemple, per títol, autor, col·lecció, etc.

Inicialment la consulta serà únicament en línia; tanmateix Documenta Universitaria dotarà eDU-Library d’un lector per a equips portàtils i lectura fora de línia que, a més, possibilitarà la sincronització de subratllats i anotacions entre lector en línia i lector portàtil i l’accés al material que els autors dels llibres hagin utilitzat per a l’elaboració de la publicació.

El portal, que engegarà la primera quinzena d'abril amb 75 títols, és una iniciativa de Documenta Universitaria, segell editorial d'Edicions a Petició SL, especialitzat en publicacions acadèmiques i científiques. eDU-library està obert a altres editorials.