Publicat el

Comença un nou any i a BEAT estrenem algunes novetats

Comença un nou any i a BEAT estrenem algunes novetats. En primer lloc, us anunciem que Beat ja és mòbil! Efectivament, si es consulta la web des d'un mòbil aquesta canvia automàticament i s'adapta el sistema de navegació propi de l'iPhone i dispositius Android. En l'actualitat, moltes aplicacions adapten els continguts de la web 'no mobilitzada' a l'entorn mòbil, la majoria són aplicacions web que, en temps real, adapten la web al mòbil específic. A Beat hem seguit aquest criteri, aplicant una nova funcionalitat que proporciona Blogger (durant uns mesos varem utilitzar en proves una aplicació de widgetbox).

Hem incorporat en el bloc una aplicació anomenada Apture, que permet als lectors aprofundir en alguns temes sense abandonar la pàgina que s'està llegint. L'usuari marca una paraula amb el cursor i hi apareix a sobre d'aquesta paraula la indicació "Learn More". Si es clica Learn More apareix una finestra on es veu el resultat de la cercca de la paraula seleccionada a YouTube, Wikipedia, el propi blog, Google, Bing, etc. Aquesta finestra també permet veure fotografies en format carrousel, vídeos, etc. L'aplicació també permet enriquir els hiperenllaços a l'hora de crear-los (en aquest cas apareix un símbol abans de l'enllaç, la qual cosa permet consultar l'element enllaç sense haver de sortir de la pàgina). Per exemple, aquest vídeo de Beat i aquest article de La Il·lustració en l'era digital.

I per últim, dir-vos que Beat Internacional s'ha integrat al bloc d'Ediciona, Actualidad editorial, que tradueix al castellà les notícies de Beat. Agraïm a Arantxa Mellado, fundadora i directora de l'empresa Ediciona, l'oportunitat que ens brinda per arribar a un amplíssim públic de parla castellana.

Des de "Beat, Observatori de l'edició digital" continuem amb la nostra tasca de informar-vos de manera regular, contrastada i independent sobre les notícies i tendències en el món de l'edició digital en un sentit ampli i arreu del món, fent especial atenció en l'àmbit dels continguts digitals culturals en català.

1 comentaris:

Jordi F.C. ha dit...

Hola,
sóc un seguidor del vostre bloc i, aprofitant que estreneu algunes novetats amb el nou any, us en volia proposar una altra: poder llegir amb els lectors de RSS tot el contingut de la notícia sense haver de sortir-ne i desplaçar-se a la web.
Per norma general, acostumo a desestimar les subscripcions als blocs amb aquesta característica, ja que fan més complicada i lenta la lectura. Com que el vostre bloc m'agrada, l'he "indultat" i em guio pel títol per saber si un article em pot interessar.
No sé si ho feu per algun interès especial en tenir més visites al vostre bloc, però sapigueu que, molt possiblement, podeu perdre subscriptors.