Publicat el

Google llança la Chrome Web Store

Google acaba de llançar (7/12/2010) la Chrome Web Store, la botiga d'aplicacions web mitjançant la qual l'empresa nord-americana pretén crear una nova plataforma on els desenvolupadors puguin crear aplicacions específiques per al seu navegador Chrome (i que segueixin els estàndards de la web) i els usuaris les puguin executar sense problemes.

Actualment ja hi existeixen nombroses aplicacions de franc i de pagament, i per accedir-hi cal disposar d'un compte d'usuari de Google. Val a dir que la botiga ja disposa de l'aplicació, gratuïta, de l'ebookstore, si bé no disposa de les darreres novetats editorials fora dels Estats Units, com comentàvem en aquest post.

La Chrome Web Store serà el punt d'unió de Chrome amb el futur Chrome OS, el sistema operatiu que està construït i optimitzat per a la web. En poques paraules: el sistema operatiu dels ordinadors serà el navegador web. Segons anuncien, el nou sistema operatiu serà més ràpid, més segur i més simple i, a més, no necessitarà drivers per imprimir, cap antivirus per a estar segur i no caldrà disposar d'espai per a emmagatzemar o processar les dades. En el primer semestre de l'any que ve alguns models d'Acer i de Samsung ja disposaran del nou sistema operatiu.

Font: The official Google Blog (7/12/2010)