Publicat el

Culturcat, el portal del que cal saber de la cultura catalana

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el portal web sobre cultura catalana culturcat.cat, un web que vol oferir, segons diu el propi portal, tot allò que cal saber sobre la cultura catalana.

Inclou 500 articles, 180 audiovisuals i 2.000 fotografies sobre 12 àmbits temàtics: Literatura, Arts visuals, Gastronomia, Arts escèniques (teatre, dansa, òpera i il·lusionisme), Llengua, Història, Cultura popular, Ciència, Cinema, Pensament, Música i Mitjans de comunicació.

El web planteja tres maneres d’accedir a la informació. L’usuari pot escollir un article a través d’una de les imatges de l’anell oscil·latori.

També pot clicar sobre un segle concret i obtenir tota la informació cultural vinculada al període temporal escollit o pot optar per fer una cerca concreta a través del cercador.

El cercador d’aquest web contextualitza la informació en diversos àmbits de la cultura, de manera que l’usuari rep informació no només sobre el concepte buscat, sinó també sobre conceptes que estan vinculats d’alguna manera a la cerca principal.

Els continguts estan avalats per experts en cada matèria. I el web es presenta en cinc idiomes: català, occità, castellà, francès i anglès.