Publicat el

El TERMCAT publica el Diccionari general de l'esport, en línia

Coberta de la versió impresa del diccionari, publicada el juny de 2010

El TERMCAT ha publicat la versió en línia del Diccionari general de l’esport, un diccionari terminològic que conté 11.000 termes de 80 esports diferents. El diccionari permet conèixer la denominació catalana d’un concepte, el seu equivalent en castellà, francès o anglès, el significat exacte d’un terme o, per exemple, quins són els termes bàsics d’un esport concret. Té per objectiu esdevenir una eina de consulta general adreçat a periodistes, traductors, correctors, practicants, tècnics, àrbitres i aficionats.
Els termes es poden consultar a partir de les denominacions en qualsevol de les quatre llengües de treball (català, castellà, francès i anglès), per mitjà de dos procediments: utilitzant els índexs alfabètics o temàtic que es mostren en el marc de l’esquerra fins a trobar la denominació volguda o bé introduint directament una denominació en l’espai superior Cerca; en aquest segon cas, es visualitzaran totes les fitxes terminològiques que continguin el mot consultat, sigui com a part d’una denominació, com a part d’una definició o com a part d’una nota.

L’obra ha estat elaborada pel TERMCAT amb la col·laboració de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i de diverses federacions balears i valencianes, i amb el suport dels governs català (Secretaria de Política Lingüística), andorrà (Direcció General de Política Lingüística) i balear (Direcció General de Política Lingüística). En l’elaboració de l’obra han intervingut més de 250 especialistes de tots els territoris de parla catalana.

L’obra s’integra en la col·lecció Diccionaris en Línia, que aplega reculls de terminologia sobre diversos àmbits d’especialitat, com ara la Terminologia dels videojocs (2008), el Diccionari dels mercats financers (2009), o el Diccionari d'esgrima en línia (2008), que vàrem anunciar en aquest post de BEAT.

1 comentaris:

Miquel Boronat Cogollos ha dit...

Podeu fer cerques múltiples tant en els diccionaris del Termcat com en molts altres cercadors, des del Multicerca de la CDLPV.