Publicat el

LG i iRiver s'uneixen per a liderar el mercat del llibre electrònic a color

LG Display Co, Ltd, fabricant líder de pantalles de cristall líquid TFT-LCD i de paper electrònic EPD ha anunciat (14/06/2010) que estableix una joint-venture de llibre electrònic amb iRiver, líder de llibre electrònic a Corea, per a reforçar la seva presència en el mercat del llibre electrònic. La nova companyia adoptarà el nom de L&I Electronic Technology.

La producció s'iniciarà al setembre a les instal·lacions d'iRiver de Dongguan, amb l'objectiu d'arribar a 1 milió d'unitats en la producció anual el 2011. La producció podria ampliar-se si s'inclouen noves aplicacions com ara llibres de text electrònics i diaris electrònics. La producció comercial de pantalles a color seguirà el 2012. Les previsions de la companyia és que aquest 2012 esdevingui la principal productora mundial de pantalles de color. LG Display, que entrarà d'aquesta manera en la fabricació de llibres electrònics, serà l'encarregada de proveir els dispositius de les pantalles de paper electrònic (EPD) mentre que iRiver tindrà la responsabilitat d'oferir una bona plataforma i un atractiu disseny.

Segons estimacions de LG, a partir d'un mercat de lectors electrònics de 350 milions $ el 2009 es calcula que cada any es duplicarà aquest mercat i que el 2011 assolirà els 1,2 milions de dòlars i 1,73 milions de dòlars el 2015.

Font: Comunicat de premsa de LG (14/06/2010)