Publicat el

Adobe presenta la Digital Publishing Platform

La companyia nord-americana Adobe System Incorporated ha presentat (1/6/2010) la Digital Publishing Platform (plataforma d'edició digital), mitjançant la qual els editors, a partir de programari estàndard de l'empresa, podran oferir el contingut de revistes, diaris i llibres en multitud de canals i dispositius: en format imprès, en línia, en smartphones, tablets, llibres electrònics, etc. A més, el contingut d'aquestes publicacions podrà ser totalment enriquit i adaptat.

En el cor del sistema es troba l'Adobe InDesign CS5 i la tecnologia AIR, que permet combinar HTML, JavaScript, Adobe Flash i ActionScript per a construir aplicacions totalment enriquides. La plataforma també generarà productes en Objective-C i HTML5, per tal que les publicacions corrin en l'iPhone i l'iPad, ja que Apple no permet el Flash en aquests dos dispositius.

La nova plataforma digital estarà disponible per a finals d'aquest any i també podrà gestionar el DRM mitjançant l'Adobe Content Server.

La plataforma té com a precedent immediat, el treball conjunt entre Adobe i WIRED per a la versió de la revista per a l'iPad, un vídeo de la qual us presentem a continuació.



Font: Adobe press (1/6/2010)