Publicat el

PixelQi obté el Premi IEEE ACE de tecnologies emergents


L'empresa Pixel Qi ha estat guardonada amb el premi IEEE Spectrum ACE (Anual Creativity in Electronics) 2010 en la categoria de "tecnologia emergent amb un gran potencial d'èxit financer". Entre els finalistes hi figuraven Google Chrome, NanoGaN, Intrinsity, i la col·laboració entre IBM i els Ferrocarrils Russos, tal i com explica Mary Lou Jepsen, creadora i directora de Pixel Qi, en el seu bloc.

Com ja comentàvem en aquest post de BEAT les pantalles Pixel Q, es basen en la tecnologia LCD (Liquid Crystal Display) i tenen dos modes de visualització: a tot color, com una LCD habitual, i en blanc i negre, que permet la lectura en condicions de llum solar, ja que la superfície no és lluent i no fa reflexos. El fet que tinguin un bon contrast en blanc i negre i permetin la lectura a plena llum del dia, i alhora incorporin el color i la possibilitat d'incrustar vídeos i animacions, fan de Pixel Qi una gran esperança en l'avenç i la millora dels dispositius per a la lectura.

IEEE és una associació professional dedicada a la innovació tecnològica, que compta amb més de 380.000 membres a 160 països. Fou creada el 1884 a Nova York per donar suport als enginyers i professionals del món de l'electricitat i l'electrònic, que tot just acabava de néixer.