Publicat el

Un conte abans d'anar a dormir, amb webcam


Us presentem el portal A Story before Bed, una idea brillant del programador informàtic Hillel Cooperman, creada el novembre de 2009 com un servei en línia que permet gravar la lectura en veu alta d'un conte a través d'una webcam. La idea se li va acudir intentant trobar solucions més pràctiques i de major qualitat després de provar amb la gravació de vídeos i amb Skype amb els avis que resideixen a més de 4.400 Km dels seus néts. De fet, el servei està adreçat no només als avis que viuen en altres ciutats, sinó també als pares de viatge per la feina, als soldats de servei en altres països, als nens que volen mostrar a la família les seves habilitats lectores, i també als mestres com a eina per millorar l'entonació i pronúncia dels alumnes.

Val la pena donar un cop d'ull al vídeo, on a la part superior dreta de la pantalla es veu com una nena que encara no sap llegir va explicant el conte guiada pel seu pare, i a pantalla completa es poden visualitzar les pàgines del llibre, il·lustrades a tot color, que van girant amb efecte flip de manera sincronitzada amb la lectura.

Els usuaris, que poden triar entre una gran varietat de contes, poden previsualitzar els contes abans de fer la tria, repetir la gravació tantes vegades com vulguin fins que considerin que ha quedat correcta, i guardar la versió, que pot enviar per correu electrònic en forma de vincle, i es pot reproduir tantes vegades com es vulgui. El preu per llibre gravat és de 6,99$ per llibre llegit. Des de la web es fa una crida a la participació als autors i als editors, que cobren un percentatge per cada llibre gravat.

Es tracta d'un nou exemple innovador dels nous models de negoci que s'estan generant dins de la indústria editorial.