Publicat el

Elsevier adopta el format Blio

El distribuidor de llibres físics i digitals Baker and Taylor, Inc ha anunciat (9/3/2010) la signatura d'un acord amb l'editorial de llibres científics Elsevier per a proporcionar els llibres enriquits d'aquesta editorial en format Blio.

Elsevier espera llançar 8.000-9.000 dels seus títols en el format blio a finals d'any. Els títols vindran del seu catàleg de llibres de ciències biològiques i de ciències físiques. A més, el segell Focal Press d'Elsevier té plans per introduir títols enriquits amb mèdies incrustades, incloent-hi els títols que tindran efectes 3-D.

Blio, creat per knfbReading Tecnology i impulsat per Baker i Taylor, és una plataforma de programari gratuïta que pot instal·lar-se de forma lliure en qualsevol dispositiu, com ara ordinadors personals, ordinadors portàtils, netbooks, telèfons iPhone i tablets. Suporta múltiples formats, com vídeo o animacions, i pretén oferir una experiència d'ús agradable a l'usuari i competir amb els lectors electrònics actuals. Blio conserva el disseny original d'un llibre, fonts i gràfics i manté la qualitat de les imatges i pot llegir els formats PDF, ePub i XPS. En definitiva, Blio, que es llançarà aquest any, pretén ser l'alternativa al PDF per a enriquir els llibres i les revistes digitals.

K-NFB Reader està treballant amb Baker and Taylor per a la distribució de llibres digitals, amb Nokia per a desenvolupar un format Blio en mòbils i amb Google. K-NFB Reader espera oferir 50.000 llibres en el moment del seu llançament.

Font: Baker i Taylor (9/3/2010)