Publicat el

Una novel·la per a mòbils escrita per una noia de 15 anys esdevé un bestseller al Japó

Cartell de la pel·lícula Koizora (恋空, Cel d'amor, 2008), basada en una novel·la per a mòbils, escrita per la jove Mika. Arribà a assolir un èxit sense precedents, amb 25 milions de lectors al final dels lliuraments a través de mòbil.

Via Tonic hem sabut que una novel·la escrita per una noia de 15 anys, ha esdevingut un gran èxit al Japó. Es tracta de la novel·la titulada Wolf Boy x Natural Girl, una història d'amor entre adolescents, concebuda en el seus inicis per a ser llegida a través de mòbil, novel·les que al Japó reben el nom de ketai. Inspirada per les novel·les que anava llegint a través del portal No-ichigo - on els usuaris pengen i llegeixen novel·les per mòbil, de manera gratuïta- la noia escriu la seva pròpia novel·la que publica a la web sota el pseudònim de Bunny. Després d'aconseguir una gran popularitat entre els lectors de novel·les ketai, l'editorial Starts Publishing decideix publicar-la el maig de l'any passat, i d'aleshores ençà porten venuts més de 110.000 exemplars.

Els escriptors de keitai, la majoria dels quals són noies joves que publiquen sota pseudònim, poden penjar els textos a les webs de novel·les per a mòbils, a mesura que escriuen o un cop tenen la seva obra acabada. Normalment opten per la primera opció per accedir a les opinions i suggeriments dels lectors de manera que poden corregir errors o alterar la història. Si us interessa tenir més informació el fenomen keitai al Japó us recomanem aquest post de BEAT.