Publicat el

VEGA, la primera tablet que es posiciona com a centre d'informació i entreteniment per a tota la família



En el marc de la fira de productes electrònics CES, celebrada a la ciutat de Las Vegas (7-10 de gener) l'empresa ICD (Innovative Converged Devices) i l'operadora de telefonia mòbil T-Mobil han presentat (7/1/2010) el dispositiu Vega, una tablet amb sistema operatiu Android 2.0, pantalla tàctil de 15,6 polzades i processador de visualització d'imatges i vídeos en alta definició NVIDIA Tegra. Vega, que fa 373 mm d'ample x 254mm d'alt i 16mm de gruix, permet fer trucades en mode de mans lliure, navegar amb connectivitat 3G, accedir a televisió per demanda, xarxes socials, i incorpora connectivitat Bluetooth, una ràdio FM, càmara fotogràfica i micro.

Molt interessant notar que l'aparell es posiciona com a centre de comunicacions, informació i d'entreteniment per a tota la família. Així, per exemple, la tablet incorpora un calendari comú per a tota la família, al qual s'accedeix amb un sol toc de pantalla, de manera que els membres de la família poden organitzar i programar les seves agendes i visualitzar-les des d'allà on siguin, via web o telèfon mòbil, a través de l'ordinador i d'altres dispositius amb connexió a Internet. Les alertes de recordatori dels actes marcats en el calendari s'envien automàticament mitjançant missatges SMS als mòbils dels membres de la família que així ho desitgin. Vega està pensada per estar situada en el centre social de les llars: la cuina!

T-Mobile és una de les empreses de telefonia més importants del món amb 150 milions de clients, dels quals 16 milions al Regne Unit, i es preveu que la tablet Vega es comenci a vendre al Regne Unit a finals d'any.