Publicat el

Liquavista presenta un prototip de llibre electrònic que incorpora vídeos





El vídeo mostra l'excel·lent refrescament i desplaçament de la pantalla del Liquavista, en comparació amb un Sony

L'empresa holandesa Liquavista BV ha anunciat (6/1/2010) el llançament d'un nou llibre electrònic anomenat LiquavistaColor, que incorpora vídeos en alta definició i imatges en color, ofereix un refrescament de pantalla òptim, desplaçament de la pantalla per scrolling i no pàgina a pàgina, i un consum d'energia molt baix.

Val la pena donar un cop d'ull al vídeo presentat més amunt, que mostra el funcionament d'un LiquavistaColor amb pantalla de 6 polzades, al costat d'un model de tinta electrònica de Sony. Com veureu, el refrescament de la pantalla de Liquavista és sensacional, i podria revolucionar el món dels llibres electrònics basats en la tecnologia de tinta electrònica electroforètica, en la qual es basen la major part dels llibres electrònics existents actualment en el mercat. Liquavista, per la seva banda, es basa en la tecnologia d'electrohumiteig (electrowetting) per fabricar pantalles sense retroil·luminació que es poden llegir tant en espais interiors com a plena llum de dia. Aquests dispositius permetran la lectura de llibres amb text pla monocrom, i també de llibres, revistes i diaris digitals que incorporin vídeos i imatges en color.

Segons la web corporativa, el procés de fabricació és compatible en un 90% amb les plantes que fabriquen pantalles LCD estàndard, la qual cosa vol dir que la seva producció podria ser massiva. Liquavista està desenvolupant tres productes diferents (LiquavistaBright, LiquavistaColor i LiquavistaVivid) i preveuen la seva comercialització entre 2010 i 2011.

Liquavista fou fundada el 2006 com a spin-out dels laboratoris de recerca de Philips, i té la seva seu principal a Eindhoven (Holanda).