Publicat el

La companyia KLM estudia oferir llibres electrònics durant els vols


La companyia holandesa de transport aeri KLM ha anunciat (17/12/2009) que està estudiant la possibilitat de facilitar als passatgers llibres electrònics perquè puguin llegir diaris, revistes i llibres en format digital durant el vol. La idea és original de Maarten Poot, que ha guanyat el primer premi del concurs Creative Challenge convocat per KLM conjuntament amb l'aeroport d'Amsterdam Shiphol i la xarxa social holandesa Hyves, amb l'objectiu d'incentivar els joves perquè presentin idees innovadores en el sector del transport aeri.

El jurat ha considerat que aquest projecte innovador reflecteix l'ambició de fer del transport aeri un mitjà més sostenible perquè comporta un considerable estalvi de paper a bord, alhora que dóna un millor servei als passatgers oferint-los l'accés a les notícies més actualitzades. La viabilitat logística i tècnica del projecte s'estudiarà en breu.

2 comentaris:

Jaume ha dit...

No n'hauríem de dir "lectors electrònics" i no llibres electrònics si s'hi poden llegir altres coses que no exclusivament llibres?
Salut

Josep M. Vinyes ha dit...

Lector electrònic és una opció correcta. Tanmateix, no és massa precisa: per exemple, els lectors de codis de barres també podrien ser considerats lectors electrònics. A Beat considerem que llibre electrònic ja descriu bastant bé el 'concepte': l'aparell i les funcions que s'hi permeten. En essència, el llibre electrònic és un dispositiu per a llegir llibres, als quals s'hi ha incorporat també la possibilitat de llegir revistes. L'aparell és idoni per a llegir llibres, mentre que per a llegir revistes, no. Per a 'llegir' revistes segurament s'utilitzaran altres dispositius més adients (dispositius que fins i tot poden arribar a desplaçar i substituir els llibres electrònics).