Publicat el

iPad, el nou tablet d'Apple, amb botiga de llibres digitals i molt més


El president i cofundador d'Apple, Steve Jobs, acaba de presentar (27/01/2010) l'iPad, una tablet que uneix les característiques d'un telèfon mòbil, un ordinador, un reproductor multimèdia i una consola portàtil de videojocs.

Sota l'aparença d'un iPhone expandit, presenta les característiques següents: 1,25 cm de gruix, 680 grams de pes, pantalla de 9,7 polzades, processador d'1 GHz, batería capaç d'estar deu hores en funcionament, connexió WiFi, connexió 3G, aceleròmetre, Bluetooth, altaveus, micròfon, etc. Respecte la capacitat de disc dur, es comercialitzarà en tres versions: 16, 32 i 64 Gb.

L'iPad té el mateix sistema operatiu de l'iPhone, per la qual cosa podrà descarregar i fer funcionar qualsevol dels 140.000 programes de la botiga AppStore. L'aparell es vendrà amb agenda, calendari, Google Maps i un navegador molt semblant al Safari de l'iPhone. Altres característiques: pantalla tàctil, teclat gegant quan cal escriure i iWork renovat. Quant a possibles mancances, esmentem tenir com a sistema operatiu l'iPhone OS en lloc del Mac OS X (per tant amb característiques d'ordinador limitades), absència de càmera, de targeta d'expansió i de ports USB (si bé Apple ha desenvolupat uns adaptadors específics).

Als EUA, AT&T ofereix amb pre-pagament 250 MB mensuals de dades per 14,99 dòlars, i sense limitacions per 29,99 dòlars. La versió Wi-FI estarà disponible a finals de març i la 3G a l'abril. Fora dels EUA, no hi haurà versió 3G fins el juliol.


Una altra de les novetats presentades és l'iBook, una aplicació de lectura de llibres digitals juntament amb una nova secció en la iTunes Store per a comprar-los, mercès acords amb algunes grans editorials nord-americanes (Penguin, Harper Collins, Macmillan, Hachette Book Group, i Simon & Schuster).
L'aplicació, totalment gratuïta, usa el format ePub i, explícitament, s'ha pensat també per a llibres de text.

I quant al preu: a partir de 499 dòlars (629 amb 3G) per al de 16 GB; 599 (729), per al de 32 GB; i 699 (829) per al de 64 GB. D'aquí a seixanta dies es llançarà al món (en versió wifi). Finalment, ha presentat alguns accessoris, com un teclat amb dock, un suport i protector.

En fi, un aparell amb moltes possibilitats per als diversos mercats del sector de l'oci o l'entreteniment. Nombrosos editors de diaris de tot el món estan a l'expectativa d'oferir els seus productes en aquest nou dispositiu.

A continuació us presentem el vídeo promocional de l'iPad.

1 comentaris:

Admin ha dit...

Malauradament la pantalla és Oled, no de tinta electrònica.