Publicat el

Amazon oferirà un 70% de royalties als autors i editorials que publiquin a través de la plataforma d'autoedició de Kindle



Amazon ha anunciat (20/1/2010) que a partir del 30 de juny de 2010 els autors i les editorials que utilitzin la plataforma d'autopublicació de Kindle Digital Text Platform (DTP), podran optar a rebre el 70% de roialties sobre el preu de venda del llibre, un cop descomptat el cost de les despeses de la tramesa d'arxius. El cost de la tramesa depèn de la mida dels arxius, i ronden els 0,15$/MB. Tenint en compte que la mida mitjana d'un arxiu de la Kindle Digital Text Platform és de 368KB, aquest cost serà inferior a 0,06$ per unitat venut.
Però no tots els llibres podran acollir-se a aquesta opció del 70%, només serà aplicable als llibres que tinguin copyright (en queden exclosos els llibres de domini públic), als que tinguin un preu de venda al públic entre 2,99 $ i 9,99$. També hi podran optar els títols disponibles en tots aquells territoris on l'autor o l'editor hi tinguin drets, i finalment, els títols la versió digital dels quals sigui com a mínim un 20% més barata que la versió impresa més barata. Els llibres que optin pel cobrament del 70% de roialties incorporaran totes les noves funcionalitats que vagi desenvolupant Kindle, com per exemple la funció Text-To-Speech, que permet el reconeixement de text i convertir-lo automàticament en veu, una funció que fins al moment era optativa.
La plataforma Kindle Digital Text és una eina d'autopublicació que permet a qualsevol persona publicar els seus llibres i vendre'ls a través de la botiga de Kindle, i Amazon l'acaba d'obrir als autors que resideixen fora dels Estats Units. Val a dir però, que en el moment del seu llançament l'opció del 70% de roialties només s'aplicarà als llibres venuts en el territori dels Estats Units, però és més que probable que a la llarga Amazon ampliï aquesta política a d'altres països. La promoció i expansió d'aquesta plataforma d'Amazon també coincideix en el temps amb el llançament comercial a nivell internacional dels dispositius Kindle (el Kindle-2 des del proppassat 19 d'octubre, i el Kindle DX, des del 19 de gener).