Publicat el

Pixel Qi posa en marxa una nova generació de pantalles LCD destinades a llibres electrònics

La tecnologia de pantalles LCD de Pixel Qi permet la visualització en dos modes: en color i en blanc i negre.

L'empresa Pixel Qi ha anunciat l'inici de la producció de les noves pantalles Pixel Qi a partir del mes de desembre, amb l'objectiu de poder ser incorporades en la fabricació de llibres electrònics i netbooks. Es tracta d'un model de baix consum i baix cost basat en tecnologia LCD (Liquid Crystal Display) de 10 polzades (25,4 cm) en diagonal que permet dos modes de visualització: a tot color, com una LCD habitual, i en blanc i negre, que permet la lectura en condicions de llum solar, ja que la superfície no és lluent i no fa reflexos. En tractar-se d'una pantalla LCD, qualsevol planta de producció LCD les podria fabricar amb una mínima inversió, i tot i que a hores d'ara encara no s'ha fet públic quin és el fabricant que començarà la producció, està previst que ho anunciïn en les properes setmanes, segons la web de l'empresa.

El fet que tinguin un bon contrast en blanc i negre i permetin la lectura a plena llum del dia, i alhora incorporin el color i la possibilitat d'incrustar vídeos i animacions, fa de Pixel Qi una gran esperança en l'avenç i la millora dels dispositius per a la lectura. En aquests moments el mercat de la tinta electrònica està monopolitzat per l'empresa E-Ink de Cambridge, Massachusetts, que fabrica pantalles que consumeixen molt poc i que es poden llegir amb amb llum solar. La seva tecnologia és la que utilitzen la gran majoria de models de llibres electrònics disponibles en el mercat (Kindle, Sony, Cybook, iRex Technologies, Samsung, Fujitsu, Foxit, Cool-er, Netronix ...), però tenen l'inconvenient d'un refrescament de pantalla lent que la fa incompatible amb la incorporació de vídeos i animacions. Tot i que E-Ink està treballant en models que incorporen el color, Pixel Qi podria trencar el seu monopoli com a principal proveïdor de pantalles als fabricants de llibres electrònics.

Pixel Qi (es pronuncia píxel xi), empresa especialitzada en el desenvolupament de pantalles, situada a San Bruno, Califòrnia, fou fundada per Mary Lou Jepsen el 2008, després d'abandonar la direcció tècnica del projecte One Laptop per Child, en veure que no podia desenvolupar el seu projecte. Pixel Qi ha obtingut (25 juny de 2009) el premi Best of Computex de la revista Laptop Magazine.