Publicat el

L'empresa taiwanesa BenQ anuncia un nou llibre electrònic


BenQ, l'empresa multinacional taiwanesa que es dedica a la fabricació d'aparells d'electrònica de consum, ha anunciat el llançament d'un nou llibre electrònic anomenat nReader K60. El dispositiu, que pesa 220 grams i fa 17,5 x 12,2 cm x 11 mm de gruix, té una pantalla tàctil de 15,2 cm en diagonal, amb una resolució de 800 x 600 píxels amb 197 punts per polzada, i una escala de 16 grisos, funciona mitjançant tecnologia de tinta electrònica desenvolupada per l'empresa nord-americana SiPix. nReader suporta els formats de text Pub, PDF, HTML, TXT, i també d'imatges JPG, BMP, GIF, PNG i àudio MP3, i permet la descàrrega de contingtus mitjançant connexió sense cables WiFi i també 3G. A partir de gener 2010 es comercialitzarà a Taiwan, la Xina, i el Japó, i sembla ser que l'empresa també cerca possibles socis entre les operadores telefòniques europees, per llançar-lo a Europa. El segon semestre de 2010 BenQ preveu llançar al mercat un nou model de llibre electrònic en color.
El vídeo a continuació, tot i que ho explica en xinès, permet copsar el disseny i el funcionament del nou nReader.



Font: Taiwan Today (18/11/2009)

1 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No hi ha dia que no aparegui un suport nou.

Suposo que caldrà esperar que les aigües tornin a calmar-se en aquest mercat per poder-hi accedir amb alguna garantia de continuïtat.

Jo segueixo mostrant-m'hi una mica reaci perquè en cap tens l'opció de seleccionar text per poder-lo treballar.

Ja sé que això topa amb els drets d'autoria i reproducció, però jo sóc dels que guixa els llibres, en pren notes i n'aprofita fragments per a citacions o d'altres estudis.

I si no puc prendre aquest tipus de notes còmodament i he d'anar amb el blog de paper al costat, doncs ja no em serveix de gaire aquest nou invent.