Publicat el

Bridgestone presenta un prototip de llibre amb paper electrònic flexible en color


L'empresa japonesa Brigdestone ha anunciat (26/10/2009) la presentació d'un llibre electrònic amb paper flexible en color. El dispositiu combina la tecnologia propietària de paper electrònic anomenada Quick-Response Liquid Power Display (QR-LPD), amb un filtre de color, i una tablet de la també empresa japonesa Wacom Co Ltd, que permet fer anotacions sobre la pantalla amb llapis electrònic. Per tal de poder incorporar la prestació de les anotacions Bridgestone ha millorat notablement el refrescament de pantalla del dispositiu de paper electrònic en color sobre el qual ja feia anys que hi treballava, fins a arribar als 0,8 segons, tal com ja us anunciàvem en aquest post de BEAT.

Es tracta d'un prototip funcional, amb una pantalla que fa 27,2 cm en diagonal i 5,8 mm de gruix, amb capacitat de processament de dades, funcions bàsiques d'una terminal de comunicació de dades i la possibilitat de connexió a telèfons mòbils. A partir de la propera primavera començarà la fase de test amb els usuaris, el pas previ al seu llançament comercial.

La presentació d'aquest nou dispositiu ha tingut lloc amb pocs dies de diferència de l'anunci del tancament de la planta de pneumàtics de Bridgestone a Àustràlia - que ha suposat l'acomiadament de 900 persones-, i que anunciés que deixaria de ser el proveïdor oficial de pneumàtics del Campionat de la Fórmula I, a finals de la temporada 2010. En el comunicat expliquen que davant "l'impacte de la contínua evolució del negoci volen redirigir els seus recursos vers el desenvolupament d'aquelles tecnologies innovadores i productes estratègics que assoleixin els objectius de l'empresa i reforcin la seva reputació com a empresa líder tecnològica".