Publicat el

Els pagaments a través del mòbil

Els dispositius mòbils són una font constant de novetats. Darrerament s'estan intensificant les notícies relatives a la utilització del mòbil com a sistema de pagament.

Serveis de pagaments mòbils d'Amazon
Amazon acaba de llançar (5/10/2009) el seu servei de pagaments mòbils "Amazon Mobile Payments Service", el qual permet als desenvolupadors, comerços i distribuïdors d'aplicacions mòbils un procés simple per a processar els pagaments realitzats des de dispositius mòbils i estendre l'experiència d'"Amazon 1-Click" als seus clients. Amazon MPS permet, per tant, que milions de clients d'Amazon utilitzin la informació de pagaments i despatx dels seus comptes d'Amazon.com per a les seves compres a d'altres empreses a través de dispositius mòbils.

Paypal mòbil, ja disponible a l'estat
Els usuaris del servei de micropagaments per Internet PayPal ja poden vincular un número de telèfon al seu compte Paypal. El servei permet enviar o rebre diners, consultar el saldo en qualsevol moment, ja sigui des de la versió web de Paypal, o bé des d'un mòbil o d'un iPhone. Quan l'usuari vol pagar, ha d'accedir a l'adreça https://m.paypal.es des del navegador del telèfon, iniciar la sessió i teclejar el número del mòbil o el compte de correu electrònic de la persona a la qual s'ha de pagar. Quan l'usuari rep diners, aquests queden dipositats en el seu compte PayPal fins que els utilitzi per a realitzar una compra a Internet, o els retiri del seu compte bancari.