Publicat el

El Kindle d'Amazon, ja disponible a 100 països arreu del món



Amazon ha començat (19/10/2009) a enviar el dispositiu electrònic Kindle a clients de 100 països d'arreu del món, fora dels Estats Units, fins ara l'únic país on es podia adquirir. Es tracta d'una nova versió del dispositiu Kindle-2 (les característiques tècniques del qual vàrem comentar en aquest post), amb l'única diferència que porta incorporat un mòdem 3G/GPRS que permet la connectivitat inhalàmbrica. Amazon ha arribat a un acord amb l'operadora mòbil global AT&T, amb nodes arreu del món (mentre que als Estats Units el seu soci és l'operadora Sprint, només operativa en aquest país), que permetran l'accés directe des del node fins a la botiga d'Amazon, sense contractes anuals, ni quotes mensuals. Val a dir, però, que els clients que compren llibres fora dels Estats Units han de pagar 1,99$ addicionals per descàrrega realitzada.
El dispostiu es ven al preu de 279$, als quals cal afegir les despeses de la tramesa (21 $) i les taxes de la duana (48$). Les aplicacions del navegador experimental i l'accés a blogs, incorporades en la darrera versió de Kindle només funciona als Estats Units.

Amazon té milions de clients arreu del món que llegeixen l'anglès , i aquest llançament els permetrà comprar llibres del catàleg d'Amazon de manera instantània. El catàleg inclou els 350.000 títols en anglès, tot i que no tots es podren vendre fora dels Estats Units, ja que es respecta el territori segons la situació contractual de cada obra. Un important nombre d'editorials del Regne Unit ja s'han sumat a la iniciativa per fer accessibles els seus llibres a través de la botiga de Kindle d'Amazon.uk, entre les quals es troben Atlantic Books, Bloomsbury, Canongate, Faber & Faber, Hachette, Harlequin, HarperCollins, Lonely Planet, Penguin, Profile Books, Quercus, Simon & Schuster i Wiley. A part dels Estats Units i el Regne Unit, Amazon compta amb portals propis a França, Alemanya, Japó i Canadà.

5 comentaris:

jmaher ha dit...

Potser sigui d'interès comentar que l'editorial Linkgua (www.linkgua.com), situada a Barcelona, oferix més de 1.000 clàssics de la literatura en castellà disponibles per al Kindle.

el llibreter ha dit...

José Antonio Millán en fa una crítica al seu blog: El Kindle internacional: peor de lo que pensábamos.

Salutacions cordials.

juanjo ha dit...

Parte negativa: los precios de linkgua.com me parecen excesivos ( y más aún teniendo en cuenta que la mayoría son clásicos, libres de derechos y que están en un montón de webs).

Parte positiva: el efecto "kindle". ¡a ver si de una puñetera vez las editoriales españolas reaccionan...!

saludos.

Josep M. Vinyes ha dit...

L'aparició del Kindle en el seu moment va representar una fita en el món del llibre electrònic: hi ha un abans i un després. Segur que la nova versió 'internacional' tindrà el seu èxit, ni que sigui per satisfer el mercat de nord-americans que viuen fora del seu país. I, malgrat, les limitacions de navegació, etc, el fet de la seva connectivitat 'gratuïta' a la botiga li confereix un valor que no tenen altres dispositius, encara ara.

Iolanda Bethencourt ha dit...

Per fer-se una idea de l'abast del llançament val la pena donar un cop d'ull a la llista de països on es comercialitza el Kindle. El diagrama també informa sobre el nombre de llibres disponibles en el catàleg de cada país, el preu mitjà dels llibres, si els usuaris tenen accés al navegador o no, etc.
http://blogkindle.com/2009/10/international-release-of-kindle-2/