Publicat el

TRIPOD, l'automatització de les metadades en les fotografies


Tripod és un projecte de recerca finançat per la Unió Europea que es proposa l'automatització de les descripcions de les fotografies a partir de la localització espacial de les preses de les imatges. El projecte pretén revolucionar l'accés a l'enorme quantitat de mitjans de comunicació visuals.

Cada vegada hi ha més càmeres digitals que no només capturen metadades sobre la configuració de la càmera (zoom, longitud focal, data/hora, etc) sinó que també recopilen les metadades espacials, incloent-hi la informació sobre la ubicació de la càmera (és a dir, GPS), i algunes fins i tot, emmagatzemen l'altitud i l'orientació de la càmera quan es pren una fotografia. Aquesta informació, combinada amb dades geogràfiques de localització com el paisatge o elements arquitectònics que s'obtenen a partir de l'aplicació d'algoritmes científics i bases de dades presenta resultats sorprenents.

Amb Tripod es pot aconseguir una millora notable i automatiztada de les metadades (amb descripcions completes), crear models 3D dels edificis, localitzar estructures dins de les fotografies, etc. El programa també pretén crear mecanismes de recerca d'imatges que serveixin a les necessitats de l'usuari que vagin més enllà de les actuals paraules clau, crear subtítols en diversos idiomes i actualitzar automàticament els títols, quan es disposi de nova informació del lloc.

A continuació us oferim un vídeo que va presentar Ross Purves (Universitat de Zurich, Suïssa) durant la seva presentació a la III International Photo Metadata Conference, que es va celebrar a Dresden (Alemanya) el 4 de juny d'aquest mateix any.