Publicat el

Presentació del projecte RondCat: rondalles catalanes


S'acaba de presentar (28/05/2009) el projecte RondCat, de rondalles catalanes. RondCat és la base de dades en línia del projecte de catalogació de les rondalles catalanes, finançat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2000-2002 i 2005-2008.

Es tracta d'una eina multilingüe (en anglès, català, castellà i francès) que permet la consulta d’informació bibliogràfica, catalogràfica i de contingut de les rondalles de tradició folklòrica recollides en llengua catalana en tota la seva àrea lingüística (Catalunya, Franja d’Aragó, Catalunya del Nord, Andorra, Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera, País Valencià, el Carxe i l’Alguer) des del 1853 (data d’edició del primer recull de rondalles) fins a l’actualitat.

Durant l'acte també es presentà el llibre Index of Catalan Folktales de Carme Oriol i Josep Ma Pujol (directors de RondCat i responsables de l'Arxiu de Folklore de la URV).