Publicat el

S'estrena la Biblioteca Digital Mundial

Fragment d'un tractat d'òptica titulat La llum dels ulls i el paisatge il·luminat de la visió, escrit en llengua àrab sota el mandat del soldà otomà Murat III (1574-95).

Acaba d'estrenar-se (21/4/2009) la Biblioteca Digital Mundial que permetrà als usuaris d'arreu del món tenir accés lliure per internet a fonts documentals únics provinents d'arreu del món, com ara llibres, mapes, partitures, gravacions, manuscrits, dibuixos d'arquitectura, pel·lícules, gravats i fotografies. En aquests moments el fons el constitueixen 1.170 documents datats de l'any 8.000 AC fins a l'actualitat, que es poden cercar a partir de la data, el lloc, el tipus de document, el tema i la institució a la qual pertany. El projecte, amb seu a París, s'ha creat sota l'auspici de la UNESCO i 32 institucions més, entre les quals destaquen la Biblioteca del Congrés dels Estats Units d'Amèrica, la Biblioteca Alexandrina, la Biblioteca Nacional del Brasil, la Biblioteca Nacional d'Egipte, la Biblioteca Nacional de Rússia i la Biblioteca Estatal de Rússia. El lloc web es pot consultar en àrab, xinès, anglès, francès, portuguès, rus i castellà.

L'objectiu d'aquesta biblioteca digital és promoure l'intercanvi cultural, expandir el contingut no anglès a internet i contribuir a la recerca acadèmica. El projecte fou presentat l'octubre de 2007, i BEAT se'n va fer ressò en aquest post.