Publicat el

L'exili de Ramon Moral, en un bloc

El Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, en el marc dels actes commemoratius del 70 aniversari de l'exili, ha recuperat el dietari de Ramon Moral i Querol, un veí de l'Hospitalet de Llobregat que es va exiliar després de la Guerra Civil.

L’obra, publicada sota el títol “Diari d’un exiliat” va ser editada per edicions Abadia de Montserrat fa més de vint anys, i actualment es troba exhaurida. Diari d’un exiliat ofereix una visió de l’exili català des de l’òptica dels vençuts curts d’influència i diners.

Aquest bloc publica els textos recollits en aquest dietari la data que van ser escrits ara fa setanta anys, entre el 5 de març i 24 de desembre de 1939. Ramon Moral va néixer el 1908 a l'Hospitalet i era fill de barber. Militant d'ERC, el 1936 va ingressar a l'exèrcit republicà. Després de la derrota a la Guerra Civil, va traspassar la frontera i va ser traslladat als camps de refugiats de Sant Cebrià i Argelers, al Rosselló. Durant la segona guerra mundial es va incorporar a la Resistència. Va rebre la Creu de la Resistència. Va tornar de l'exili el 1977 i va morir el 1998 a Torredembarra (Tarragonès), a l'Arxiu Municipal del qual és situat el seu fons documental.