Publicat el

L'acord Google-EPA permet accedir a continguts d'agències europees de notícies


Google i Epa (European Pressphoto Agency) signaren el 17 de març del 2009 un acord pel qual Google hostatjarà el contingut d'EPA en Google News. Gràcies a l'acord, els usuaris de Google News podran accedir ràpidament i fàcil a textos i fotografies originals dels serveis en línia d'algunes de les onze agències que componen l'EPA, entre les quals es troba l'Agència EFE com a segon soci majoritari.

"Anteriorment, Google News mostrava diverses còpies dels articles i fotografies d'una mateixa agència mitjançant diferents hipervincles en diferents llocs" comenta Josh Cohen, product manager de negocis de Google News. I segueix: "Ara Google News podrà portar-nos directament a l'article original en una pàgina que estarà hostatjada pel mateix Google". Des d'aquest lloc, l'usuari podrà veure totes les còpies en els llocs en què han estat publicades.

La importància de l'acord radica en què es reconeix a les agències de premsa el contingut original que han elaborat i poden generar nous ingressos publicitaris, que es compartiran amb Google (sobre els articles que apareguin a Google News).

EPA és un consorci creat el 1985 que té la seva seu central a Frankfurt. Produeix un servei gràfic internacional que supera les mil fotografies diàries de tot el món.

Font: EPA (17/03/2009)