Publicat el

Amazon llança Kindle 2, la segona generació de lectors digitals




Amazon ha presentat a Nova York (9/2/2008) el nou lector Kindle 2, una versió renovada del lector de llibres electrònics Kindle, que es podrà adquirir als Estats Units partir del 24 de febrer al preu de 359 $ (uns 275 euros), el mateix preu que el Kindle 1. Estarà disponible en colors blanc o rosa.

El dispositiu presenta unes millores considerables, sobretot quant a la memòria (té set vegades més memòria que la primera versió, 2GB, que permeten emmagatzemar 1.500 llibres) i a l'autonomia de bateria (fins a dues setmanes amb una sola recàrrega si no es connecta a internet, i quatre o cinc dies si es té la connexió a internet oberta). Altres aspectes millorats són: major rapidesa en el canvi de pantalles, molt més prim (0,91 cm), més lleuger (289 grams) i major resolució de pantalla, la qual és de 6 polzades i només en blanc i negre. El nou model integra un teclat complet QWERTY amb botons arrodonits i un joystick per desplaçar-se sobre la pantalla. Una de les prestacions més interessants és la incorporació d'un programa de reconeixement de text capaç de convertir-lo automàticament en so, de manera que el lector pot triar entre llegir el text sobre el dispositiu lector o bé escoltar-lo amb uns auriculars; a més pot escollir entre una varietat de veus masculines i femenines, així com la velocitat de lectura desitjada. També incorpora la funció Whispersync, mitjançant la qual l'usuari en pronunciar una línia de text, aquesta queda marcada com a punt de lectura.

Amazon ha anunciat que estaven treballant en la possibilitat de fer accessibles textos a altres dispositius, com ara telèfons mòbils, però no han especificat quins. Igual que el model anterior, el dispositiu pot connectar-se a internet mitjançant Wi-Fi. Ara, a més a més, Amazon ha afegit connectivitat a través de xarxes mòbils 3G, per poder accedir a la base de títols des de qualsevol lloc amb cobertura mòbil.

Durant la roda de premsa l'autor Stephen King ha anunciat que la seva propera novel·la Ur només estarà disponible en format Kindle, que passa a engruixir el fons de més de 230.000 títols que Amazon ofereix en aquest format.