Publicat el

Neix Salupedia, enciclopèdia mèdica en castellà a Internet


El grup de Tecnologies per a la Salut i el Benestar de l'Institut Itaca de la Universitat Politècnica de València ha posat en marxa Salupedia, una nova enciclopèdia mèdica virtual que pretén unir l'esforç de ciutadans i de professionals de la salut. Salupedia és un projecte col·laboratiu que recull, classifica i ofereix gratuïtament la millor informació adreçada a ciutadans i pacients, recomanada per professionals de la Salut.

Qualsevol persona pot contribuir en els continguts. Hi ha múltiples maneres de fer-ho. Els professinals de la salut es poden registrar com a usuaris professionals i introduir recomanacions d'elements d'informació, valorar continguts, fer suggeriments o comunicar-se en els fòrums professionals, així com obtenir una pàgina personalitzada amb la seva selecció de recursos per mostrar als seus pacients. Els usuaris interessats en els continguts de salut es poden registrar com a usuaris no professionals, la qual cosa els permet valorar i comentar els continguts incorporats, fer suggeriments i col·laborar en els fòrums generals.

El projecte ha estat subvencionat pel Plan Avanza per a continguts digitals. El manteniment i les successives despeses de funcionament en el futur es cobriran amb el patrocini d'Organitzacions i empreses interessades en el projecte, així com amb l'ús d'espais publicitaris.