Publicat el

L'Arxiu Digital de Poesia de la Primera Guerra Mundial


La Universitat d'Oxford acaba de llançar (11/11/2008) l'Arxiu Digital de Poesia de la Primera Guerra Mundial (The First World War Poetry Digital Archive), un repositori en línia amb més de 4.000 documents textuals, imatges, àudio i vídeo per a l'ensenyament, l'aprenentatge i la recerca sobre la poesia de la Primera Guerra Mundial.

El cor de l’arxiu és constituït pels principals poetes britànics d’aquest període: Wilfred Owen, Isaac Rosenberg, Robert Graves, Vera Brittain, Roland Leighton i Edward Thomas, als quals s'afegiran posteriorment Edmund Blunden, David Jones, Ivor Gurney, i Siegfried Sassoon, enre altres.

La web es complementa amb l'Arxiu de la Guerra Gran (The Great War Archive) un arxiu de més de 6.500 objectes d’interès d’aquest període procedents de l'Imperial War Museum.

Un dels objectius de l'Arxiu és el de recuperar documents custodiats per particulars, fora de l'abast dels investigadors. La iniciativa ha tingut una molt bona resposta per part dels usuaris. La consulta a la web és lliure i gratuïta.