Publicat el

Recerca en Acció publica una versió digital del Llibre dels fets de Jaume I


El portal Recerca en Acció publica una versió digital del Llibre dels fets de Jaume I, aplicació que permet passar les pàgines del llibre, escoltar-lo en àudio, llegir el text en diversos idiomes i accedir als comentaris d’un equip de medievalistes.

Un equip de filòlegs i d'historiadors de diverses universitats catalanes i valencianes, amb motiu del 800è aniversari del naixement del rei, hi estudien la fibra literària i la fibra humana de Jaume I. 

En un format tipus bloc, el portal anirà publicant un seguit de comentaris i d'articles divulgatius sobre el rei Jaume I, les singularitats del Llibre dels fets i de la seva biografia, els esdeveniments socials, polítics i militars de l’època, i les formes de la vida quotidiana al segle XIII a Catalunya. A més, es pot accedir a una versió digital del facsímil del Llibre dels fets, cedida per la biblioteca de reserva de la Universitat de Barcelona, que inclou una versió sonora del document i l’accés al text en diverses llengües. Donada l’extensió de l’obra, però, la versió digital s’ha reduït a una selecció d’episodis que recullen l’essència del llibre.

Tant la publicació dels treballs i les notes amb esperit divulgador com la producció de la versió digital s’aniran actualitzant contínuament des del 15 de setembre fins al 15 de novembre. Després, tota la informació generada quedarà accessible de forma permanent al web de Recerca en Acció.

Recerca en Acció és un portal creat dins del marc de les accions de divulgació del Programa de Documentació Científica de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

El principal objectiu de Recerca en Acció és donar a conèixer la investigació que es fa a Catalunya en totes les disciplines, tant pel que fa als resultats com als mètodes i eines emprats, de manera amena, gràfica i participativa.