Publicat el

Pluribo, una aplicació que crea resums instantanis 3.0 de productes d'Amazon

Resum dels 225 comentaris que els compradors i usuaris d'Amazon han escrit referint-se a l'aspecte "enfocament" que atribueixen a la càmera fotogràfica digital Canon EOS 40D.


Pluribo és una nova aplicació plug-in de Firefox que rastreja tots els comentaris que els usuaris van deixant en les pàgines dels productes d'Amazon, i de manera instantània en fa un petit resum d'un parell de frases. Per poder resumir tots els comentaris dels usuaris, Pluribo utilitza un processador de llenguatge natural que els analitza cercant paraules clau i creant un text de manera automàtica amb intel·ligència artificial puntera. Els resultats es generen mitjançant un algoritme automàtic, per la qual cosa tal i com diu el vídeo promocional "sempre està actualitzat i està lliure de qualsevol biaix editorial". Un cop instal·lada l'aplicació, cada cop que es fa un clic en l'apartat de comentaris apareix un resum al final de la pantalla. Alguns mots rellevants del resum estan marcats de manera que si es fa un clic sobre elles, apareix un llistat d'expressions més utilitzades i una fletxa mostra gràficament si les valoracions són més o menys positives o negatives.

L'enginy també elabora un gràfic que mostra la utilització de paraules descriptives que fan servir els usuaris (seguint l'exemple de la càmera fotogràfica: excel·lent, dubtós, terrible) referint-se a diferents aspectes del producte (en aquest cas: pes, preu, enfocament, fiabilitat, interfície i imatge).





De moment, aquesta aplicació està habilitada en la categoria de productes electrònics d'Amazon, però aviat s'anirà incorporant en totes les categories, inclosos els llibres (tant les edicions impreses com les edicions digitals Kindle).