Publicat el

netGalley, un nou servei per promocionar novetats editorials


L'empresa Rosetta Solutions ha anunciat el llançament de netGalley, un servei electrònic que es presentarà a Los Angeles el proper 28 de maig durant la fira BookExpoAmerica. Aquest servei permet als editors de llibres, lectors professionals, mitjans, bibliotecaris, llibreters, blocaires, mestres i altres lectors professionals, accedir i compartir informació i continguts de les novetats editorials que surten al mercat. La informació es pot consultar en línia, en format PDF encriptat, i també es pot sol·licitar la impressió dels materials mitjançant un servei d'impressió sota demanda. Els editors enviaran la informació dels seus títols, i opcionalment un avenç de les galerades en format digital, a la revista Publishers Weekly que en donarà visibilitat i farà ressenyes dels llibres dins del servei netGalley. Els editors també tindran l'oportunitat d'invitar altres crítics literaris, mitjans i blocaires perquè tinguin accés a la informació i a les galerades abans que el llibre es publiqui. Els editors també podran incorporar elements digitals promocionals, com ara notes de premsa, fotos de l'autor, entrevistes, vídeos, cobertes de llibres, etc.
Les editorials americanes que ja participen en el programa pilot són St. Martin’s Press, del grup MacMillan, Hachette Book Group USA, Bloomsbury USA i Sourcebooks.

netGalley es presenta com un servei als lectors professionals, perquè estiguin al dia de les novetats editorials, i com un servei als editors, perquè puguin promocionar els nous títols a través de la xarxa.

Font: Publishers Weekly (24/4/2008)