Publicat el

L'Encyclopaedia Britannica, oberta parcialment als blocaires i accessible des de mòbil


L'Encyclopaedia Britannica ofereix als blocaires i editors de webs des del 18 d'abril la possibilitat d'enllaçar els seus llocs a articles de la Britannica, obra que actualment encara és de pagament (1.400 $ l'obra impresa o 70 $ la subscripció anual a internet). L'enllaç es fa per la via de widgets: l'editor i/o blocaire incrusta un codi al seu lloc web mitjançant el qual s'activa un petit programa (widget) que permet als lectors del bloc la lectura completa dels articles d'una temàtica determinada de la Britannica, la triada per l'editor del bloc (per exemple, gats, com el que mostrem a continuació). Per a poder-se beneficiar d'aquesta prestació els blocaires s'han de registrar, gratuïtament, al servei WebShare.


A hores d'ara no sabem si hi ha un límit de temes o bé se'n poden crear a voluntat; estem esperant la confirmació del registre per a poder-vos informar de l'abast d'aquest servei.

La Britannica ja està treballant en una nova fase d'aquest projecte participatiu, que inclourà el llançament d'una versió social. Mitjançant aquesta obertura, la Britannica pretén aconseguir major visibilitat a la xarxa: segons Comscore, per a cada pàgina consultada a Britannica.com se'n veuen 184 de la Wikipedia.
La mateixa Britannica acaba de llançar una edició consultable des de dispositius mòbils, en concret des de l’iPhone o iPod Touch d’Apple.