Publicat el

Els fabricants japonesos presenten les darreres novetats de paper electrònic


L'empresa japonesa Bridgestone presenta la seva darrera versió de paper electrònic QR durant la 4a edició de la Flat Panel Display Expo, Tokyo 2008. Foto: Junko Kimura/Getty Images



Fujitsu ha desenvolupat un paper electrònic flexible en color, que suposa un pas endavant vers la publicació digital de revistes i diaris.

Els fabricants japonesos de paper electrònic han presentat les seves darreres novetats durant la fira Flat Panel Display, que va tenir lloc a Tokyo, del 16 al 18 d'abril. Japó s'està perfilant com el proveïdor de tecnologia digital per als mercats emergents de Brasil, Rússia, Índia i la Xina, que han de fer front a una creixent demanda de material imprès i a un fort augment dels costos del paper i l'energia. Empreses com Fujitsu i Sony ja estan utilitzant la tecnologia de les plaques de paper electrònic (electrophoretic displays, EPD) en la fabricació de tots els seus productes, des de rellotges fins a telèfons mòbils i lectors digitals.

Aquest vídeo narra fil per randa la notícia que recull Reuters (17/4/2008).



Tot fa pensar que aquest tipus de tecnologia s'anirà imposant a mesura que augmenti el preu del paper i el cost de l'energia.