Publicat el

L'entreteniment digital a la Gran Bretanya


El passat 3 de març veié la llum l'Estudi sobre l'entreteniment digital 2008, comissionat per Wiggin i realitzat per Entertainment Media Research. L'estudi va ser realitzat al gener del 2008 i presenta una anàlisi de l'entreteniment i l'activitat digital a la Gran Bretanya d'avui dia. A partir d'una enquesta representativa de 1.608 consumidors de la Gran Bretanya d'entre 15 i 54 anys desenvolupa una anàlisi detallada de models de consum de l'entreteniment digital, tendències, preferències i actituds a través a través de totes les formes de l'entreteniment.
Les principals conclusions són:
  1. 7 de cada 10 pirates diuen que deixarien de piratejar si rebessin un advertiment des del seu proveidor de serveis d'Internet.
  2. Dins de les 49 activitats d'entreteniment analitzades, Blu-ray experimentarà el major creixement durant el 2008.
  3. Els consumidors volen xarxes socials de distribució 'pirates' perquè són les principals plataformes de distribució de contingut. En aquest punt val la pena aturar-nos-hi: els usuaris prefereixen aquestes xarxes socials de distribució 'pirates' perquè són millors que les plataformes 'legals', ja que en les 'pirates' troben més fàcilment allò que cerquen; a més, el 64% dels usuaris consideren que pagarien si trobessin allò que cerquen.
  4. Interès massiu en la programació a la carta (música i humor, especialment) i, també, de franc (el 70% dels enquestats).
  5. La televisió enegistrada digitalment està afectant seriosament l'abast de la publicitat.

A l'últim, les dades mostren que el 62% dels usuaris manifesten que Internet ha canviat la seva manera a l'hora de comprar revistes impreses (és a dir, quan les compren), mentre que el 18% considera que ara compra menys revistes que abans.

Entertainment Media Research, companyia privada amb seu a Londres i fundada el 1997 per Peter Ruppert, es dedica a la consultoria i recerca sobre el món de l'entreteniment.

Font: nota de premsa de Wiggin (3/3/2008)
L'informe complet es pot descarregar en aquesta adreça