Publicat el

Copiar, adaptar i imprimir fàcilment qualsevol contingut del web


El 23 de gener del 2008 l'empresa Hewlett-Packard llançà la versió 4.0 del Smart Web Printing, programa que, amb una gran facilitat d'ús, permet seleccionar, recopilar, emmagatzemar, combinar i imprimir el contingut que es vulgui de diverses pàgines web. Des del propi navegador l'usuari pot crear un document nou mitjançant tots aquests retalls, el pot adaptar de mida, editar text, imprimir-lo i guardar-lo en format pdf. El programa també permet imprimir directament tot allò allò que es vulgui d'una pàgina web, sense necessitat d'haver de crear un document.
Per a assegurar-se que s'imprimirà tota la informació que es veu, HP Smart Web Printing modifica de forma automàtica la sortida impresa de les pàgines ajustant-les a l'ample del paper de la impressora, per tal d'evitar que les imatges o el text apareguin tallats.
Amb aquest programa es poden confeccionar amb facilitat dossiers temàtics i, a més, estalviar paper, ja que s'evita imprimir pàgines completes desaprofitades o que continguin només unes quantes línies de text amb informació irrellevant, per tal com reproduim només allò que ens interessa.
L'eina, que és de franc, s'instal·la en el navegador (Explorer o Firefox) i es pot activar en qualsevol moment. També hem d'indicar que el programa és independent de si es té o no impressora HP.