Publicat el

Arrenca l'Arxiu Històric Virtual de la UIMP


El passat mes de gener la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) posà en marxa el projecte de digitalització del seu fons i d'altres institucions vinculades, com ara: Arxiu del Campus de las Llamas (Santander), Universitat de Navarra (Fons Pablo Beltrán de Heredia), Arxiu General de l'Administració d'Alcalá de Henares, Arxiu privat de Ciriaco Pérez Bustamante, Arxiu privat de Francisco Yndurain, Arxiu Històric Municipal de Santander, Biblioteca Valdecilla de la UAM (Fons Documental Antic), Fons «Bienales de Arquitectura», Fundació Ortega y Gasset, Fundació Gregorio Marañón, Fundació Emest Lluch, Casa Museu «Pérez Galdós» de Las Palmas de Gran Canària, Arxiu fotogràfic d'EFE, Arxiu fotogràfic de la UIMP, gravacions de RNE i gravacions de Radio Santander. Aquest fons digitalitzat constituirà l'anomenat Archivo Histórico Virtual de la UIMP, que tindrà la seva seu a Las Llamas, a Santander.
El treball es fonamenta en la digitalització, preservació, localització i reconeixement de fons audiovisuals, mentre que tots els materials reunits seran digitalitzats progressivament en les instal·lacions de la Universitat d'Alacant.
El projecte arrenca als primers anys de la dècada del 1980. La documentació que integri al final tot el projecte serà accessible a través de la pàgina web de la UIMP, que començarà a ser accessible a partir del mes d'abril.
El rector de la UIMP, Salvador Ordóñez, en referència a la conmemoració del 75 aniversari de la universitat, afirma "l'Arxiu Històric serà la memoria intel·lectual de l'Espanya del segle XX".

Font: El Diario Montañés (9/3/2008)