Publicat el

L’exposició "El món i un llibre: de l’escriptor al lector", a la xarxa


La Institució de les Lletres Catalanes acaba de penjar a Internet l'exposició "El món i un llibre: de l’escriptor al lector".
Aquesta exposició és una adaptació de la que la Institució va presentar al Palau Moja de Barcelona del 19 d'abril al 23 de juny del 2007, i forma part del projecte de la Institució de digitalitzar les exposicions pròpies o que realitza en col·laboració. Aquesta exposició virtual conté tot un seguit de material textual i videogràfic sobre el món del llibre: "Si darrere d'una obra literària hi pot haver un home sol, l'autor, darrere l'objecte llibre hi ha diversos professionals que fan de l'establiment del text i de la seva materialització una construcció col·lectiva".
"El món i un llibre" proposa un doble recorregut a través del qual el visitant pot conèixer el procés que du l’obra concebuda per l’autor fins al llibre que el lector té a les mans. També se’l convida a preguntar-se sobre el camí invers, què porta el lector a elegir, entre tots els que se li ofereixen, els llibres que llegirà.
L’exposició, instal·lada inicialment al Palau Moja de Barcelona, tanca la trilogia que es va iniciar amb «Qui és qui a les lletres catalanes: els escriptors vistos pels fotògrafs» (2005), que posava de relleu la figura de l’autor, i que va continuar amb «Llegim» (2006), protagonitzada pel lector.