Publicat el

El Pulse Smartpen, la connexió entre el paper i el món digital


A la primavera del 2008, molt probablement al març, es posarà a la venda el Pulse Smartpen, un bolígraf intel·ligent desenvolupat per Livescribe. Segons l'empresa, el nou invent connecta el món del paper amb el món digital, la qual cosa fa que l'usuari gaudeixi del millor dels mons digital i del paper. Així, el bolígraf grava, en format digital, tot el que s’escriu gràcies a una càmera que és situada a la punta del bolígraf, la qual reconeix el text escrit a mà sobre un paper especial (blocs, agendes, etc). La informació recollida es pot descarregar en un PC mitjançant la connexió USB i els arxius de text són editables en word; el Livescribe permet gravar en el mateix moment l’àudio i l’escriptura alhora que ho sincronitza. En passar el bolígraf per les notes fetes, es pot escoltar el que s’ha gravat d'àudio. Us recomanem que mireu el vídeo per tal que us féu càrrec del seu funcionament; altrament, a la pàgina web de Liveescribe hi ha moltes fotografies i vídeos sobre el producte.
Pulse està disponible en dos models: 1GB (149$, 100 hores d'enregistrament o 16.000 pàgines de notes digitals) i 2GB (199$, 200 hores d'enregistrament o 32.000 pàgines de notes digitals).
Des de la pàgina web de Livescribe es pot accedir a diverses aplicacions que permeten millorar les prestacions del Pulse; entre aquestes: traductors de castellà i anglès, eines de productivitat (calendaris, organitzadors), jocs, llibres interactius, serveis de transcripció (d'escriptura i d'àudio a text digital), eines educatives (com ara interpretació de fórmules matemàtiques), etc.
Livescribe és una empresa nord-americana situada a Oakland, Califòrnia.