Publicat el

La revista Nature posa en línia la totalitat dels seus arxius


La revista Nature, una de les revistes científiques més prestigioses del món, acaba de posar en línia (des del dia 7 de gener) la totalitat dels seus arxius, que arrenquen des del primer exemplar inaugural del 1869. Fins ara només es podien consultar els exemplars des del 1950.

En aquests primers 80 anys d'existència la revista ha descrit fites de la investigació mundial, com ara la primera observació de raigs X (1896), el descobriment dels electrons (1897), la primera evidència que demostrava l'origen de la humanitat a l'Àfrica (1925) i la descoberta dels neutrons (1932).

En total, gairebé 4.000 exemplars i 180.000 articles, disponibles mercès a un procés de digitalització que s'ha allargat durant els últims cinc anys i que s'inicià el 2003 amb el llançament de l'arxiu dels anys 1987-1996.

Per a celebrar lobertura de l'arxiu 1869-1949, s'ha creat una web especial The History of the Journal Nature, que conté una línia del temps, entrevistes en vídeo, perfils dels editors, etc.

Els articles són disponibles com a PDF's de l'article original de la revista, però els abstracts són disponibles en html. Tots els usuaris poden veure el contingut de l'arxiu via en aquest lloc. Les institucions poden accedir-hi mitjançant una llicència per col·lectiva, o els articles poden ser adquirits individualment.

Nature Publishing Group (NPG) és una divisió de Macmillan Publishers Ltd, dedicat al servei de les comunitats acadèmiques, mèdiques i científiques professionals. El primer títol de Nature fou publicat el 1869.

Font: Nature archive to 1869 goes live (.pdf)