Publicat el

Wikanda, la primera enciclopèdia wiki amb continguts andalusos


La Conselleria d'Innovació, Ciència i Empresa d'Andalusia anuncià el 15 de novembre passat l'engegada del projecte Wikanda que suposa la creació de la primera enciclopèdia wiki de continguts multimèdia andalusos, basada en software lliure i oberta a la participació de tots els ciutadans.
La conselleria no mantindrà cap control editorial sobre Wikanda ni sobre els seus continguts: la seva tasca es limita a facilitar els recursos necessaris per a crear una plataforma de qualitat pensada perquè qualsevol persona pugui contribuir i publicar fàcilment els seus coneixements. Wikanda neix amb una recopilació inicial de més de 10.000 articles, extrets fonamentalment de wikipedia i dels editors de Cordobapedia i Sevillapedia.

El projecte compta amb una estructura intuitiva ordenada, per un costat en vuit wikis o llocs web provincials (8 locapèdies) i, per un altre costat, en un lloc web de caràcter regional on es publicaran continguts de natura transversal per a tota Andalusia. És un projecte, per tant, regional i local.