Publicat el

La UNESCO i la Biblioteca del Congrés dels Estats Units crearan la Biblioteca Digital Mundial



La UNESCO i la Biblioteca del Congrés dels Estats Units han anunciat (17/10/2007) l'acord per crear la Biblioteca Digital Mundial, que forma part del projecte La memòria del món de la UNESCO per conservar el patrimoni documental. Altres biblioteques americanes i institucions d'arreu del món hi participen, conjuntament amb la UNESCO i la Federació Internacional d'Associacions de Biblioteques. L'origen del projecte es remunta al 2005, quan James H. Billington bibliotecari de la Biblioteca del Congrés dels Estats Units proposà la creació d'una biblioteca mundial digital en un discurs pronunciat a la Comissió Nacional dels Estats Units a la ONU.

La Biblioteca Digital Mundial que estarà disponible per internet i serà d'accés lliure i gratuït, en format multilingüe (anglès, francès rus, espanyol, xinès, àrab i portuguès), inclourà documents únics i rars provinents de cultures d'arreu del món, incloent-hi manuscrits, mapes, llibres rars, partitures musicals, gravacions, pel·lícules, dibuixos d'arquitectura i altres materials culturals.

El vídeo que us presentem (de 3 minuts) mostra el projecte, que té com a objectiu promoure l'entesa intercultural i internacional, millorar la qualitat i la diversitat de contingut cultural a internet i contribuir a l'educació i la recerca universitària.