Publicat el

DailyLit incorpora llibres amb copyright llegibles amb quota de pagament


DailyLit és una pàgina web que ofereix llibres gratuïts en fascicles (de domini públic o amb llicència de Creative Commons). Els lectors poden rebre aquests llibres per correu electrònic o per subscripció RSS.
El 15 d'octubre passat DailyLit anuncià que incorporava al seu catàleg diversos títols que estan sotmesos a copyright. El nou servei no és de franc, ja que per poder llegir aquests llibres s'exigeix una petita quantitat que és destinada a satisfer els editors, els autors o el mateix servei. La majoria d'aquestes obres disposen d'unes pàgines de mostra en obert (de franc) que permeten l'usuari valorar si li interessa continuar llegint el llibre o no. Si el lector vol continuar amb la lectura aleshores ha de pagar pel servei.
DailyLit, que té la seva seu a Nova York, ofereix actualment més de 500 títols d'obres de domini públic o amb llicència de Creative Commons que són enviats als usuaris per correu electrònic en forma de fascicles. L'usuari pot decidir en quina freqüència vol rebre els diversos fascicles. El nombre de llibres que ofereix en la modalitat de pagament és superior als 30 exemplars, el cost dels quals oscil·la entre 4,95 $EUA i 9,95 $ (la mitjana és de 5 $).

Font: DailyLit (15/10/2007)