Publicat el

La BBC estrena l'iPlayer, un servei gratuït de videos a la carta per internet


La BBC estrena avui un servei que permet als usuaris (actualment només a un nombre limitat) baixar una selecció de programes dels darrers 7 dies i visionar-los durant els següents 30 dies. Els usuaris poden triar entre 400 hores de programes, que representen entre el 60 i el 70% de la totalitat de la programacio. Els arxius (protegits contra la pirateria) s'eliminaran automàticament després dels 30 dies. El servei només serà operatiu, de moment, a la Gran Bretanya sobre sistemes Windows XP utilitzant la versió IE 6 o posteriors (això suposa que un 25% dels internautes britànics no tenen accés al servei). L'objectiu de la BBC és que l'iPlayer esdevingui un servei universal no només a través d'internet, sinó també sobre cable i altres plataformes de televisó, i eventualment també a través de mòbils i altres petits dispositius de mà avançats.
Segons el director general de la BBC, Mark Thompson, l'arribada de l'iPlayer a la carta és un esdeveniment tan important per a la BBC com ho van ser les primeres retransmissions en color dels anys 60.
Aquest servei haurà de competir amb Channel 4, que ofereix al Regne Unit un servei similar, anomenat 40D, i també amb ITV i YouTube.
font: BBC News (27/07/2007)