Publicat el

Streams, el primer Festival Europeu de Cinema en línia



Des d'aquest cap de setmana i fins el 31 de desembre tindrà lloc Streams, el primer festival europeu de cinema en línia.  Es tracta d'una iniciativa promoguda per set de les plataformes europees de distribució de vídeo sota demanda que conformen  EuroVoD:  Univers Ciné de França, Flimmit (Àustria), Le Kino (Suïssa), Volta (Irlanda), Univers Ciné (Bèlgica), Filmin (Espanya) i Good Movies (Alemanya), les quals aposten per una distribució legal de cinema per internet a un preu ajustat. 

Durant la celebració del festival es podrà veure des de les webs de cada plataforma, una selecció de 15 pel·lícules de recent producció que encara no s'han pogut veure fora dels seus països d'origen, en versió original i subtítols en anglès, alemany, francès i castellà. El preu per accedir a tot el pack és 14,95 €, i per cada pel·lícula 1,95€. Entre les pel·lícules trobem la darrera proposta del director mallorquí Toni Bestard titulada El perfecto desconocido (Singular Audiovisual, 2011).

Streams coincideix amb la celebració del primer festival europeu de cinema en línia a la Xina, que compta amb el suport de la Unió Europea. Des de l'1 de desembre i fins el 28 de febrer de 2013 es mostraran gratuïtament 17 pel·lícules europees a través de la plataforma xinesa LeTV, entre les quals destaquen el documental en 3D Pina de Wim Wenders, sobre la vida de la corèografa Pina Bausch, Buried de Rodrigo Cortés o Chick With Plums de Marjane Satrapi i Vincent Parronnaud. El primer festival europeu de cinema en línia es va presentar durant la cloenda del 5è Festival Europeu a la Xina, organitzat en el marc de l'any del diàleg intercultural entre la Xina i Europa.