Publicat el

S’obre a la consulta pública Sciència.cat DB, base de dades de documents antics en llengua catalana sobre ciència


S’acaba d’obrir a la consulta pública (juny del 2012) Sciència.cat DB, base de dades relacional sobre les obres científiques i tècniques escrites en català o traduïdes al català des de finals del segle XIII fins a les primeres dècades del segle XVI.

Sciència.cat DB és una base de dades d'accés lliure i gratuït, però requereix el registre previ dels usuaris. Els continguts estan protegits per la llicència Creative Commons BY-NC-SA 3.0.

Sciència.cat DB forma part de Sciència.cat, projecte que, nascut a l’abril del 2006, posa a l’abast de la comunitat acadèmica internacional i del públic il·lustrat en general una part del patrimoni històric català encara poc conegut i estudiat: el constituït per les obres de caràcter científic i tècnic que van circular en llengua catalana —tant en redacció original com en traducció a partir d'altres llengües— durant els últims segles de l’Edat Mitjana i el primer Renaixement (ss. XIII-XVI). A més de la base de dades que ara es presenta desenvolupa la Biblioteca Digital i duu a terme diverses línies de recerca.

L’equip de recerca està dirigit per Lluís Cifuentes, professor agregat de la Universitat de Barcelona i Antònia Carré, amdós membres del Centre de Documentació Ramon Llull i de l’Institut de Recerca de les Cultures Mediterrànies.