Publicat el

La UPV crea un servei de videoapunts en línia


La Universitat Politècnica de València ha presentat (17/5/2012) un nou servei de videoapunts en línia, que inclou l'enregistrament en alta definició de les classes, presentacions i una sèrie d'eines per a l'alumne. L'objectiu de la nova iniciativa és facilitar als alumnes l'aprenentatge i el seguiment de les matèries, i aprofitar el potencial de les últimes tecnologies aplicades en l'àmbit educatiu.

Els videoapunts en línia UPV són enregistraments multimèdia automàtics en alta definició de les classes, a les quals l'alumne o alumna pot accedir en streaming a través de PoliformaT, la plataforma de teleformació de la UPV. Des d'aquí, té accés a tot l'enregistrament, a les presentacions -en màxima qualitat- utilitzades pel professor i a una sèrie d'eines que li faciliten el seguiment i el visionament de les diferents sessions. A més, els estudiants poden compartir aquestes anotacions multimèdia en diferents xarxes socials, com Facebook i Twitter.

Durant aquest curs, la UPV ha desenvolupat una primera experiència pilot del sistema. En total, s'han gravat i posat a la disposició dels alumnes més de 200 classes amb aproximadament 400 hores d'enregistrament.

El servei de videoapunts en línia és un producte del projecte Opencast, on participen diverses universitats de tot el món. Us adjuntem un vídeo de presentació del servei realitzat per la UPV.


Font: Universitat Politècnica de València (17/5/2012)